Blogi toukokuu 2020

Ainakin voi sanoa, että ”Tunnen sut!”, sanoo sisko ja katsoo ihailevasti pikkuveljeään. Nyt on tekijä talossa, joka ei pelkää työtä eikä tarttua asiaan kuin asiaan. Jos Jarkko ei tiedä jotain, se on varma, että ottaa siitä selvää. Voin luottaa satasella!

Meissä on paljon yhteistä huumorin ohella. Me nauretaan paljon. Jarkkoa kuvaa hyvin, että siinä on mies, joka tykkää, että p*ska lentää, ja taas kuuluu naurua. Hetken päästä toinen toteaa ”Me tykätään puhtaasta ”. Auttavaisuus on meissä myös yhteistä, joka lähtee lapsuudesta – isossa (nykymittakaavan mukaan) perheessä on aina autettu toisia. Se on elämäntapa ja opittu asenne – hyvä sellainen.

On meissä erojakin. Toinen tykkää makaroonista ja ketsupista, ja voisi elää pelkästään sillä. Toinen tykkää italialaisesta intialaiseen ruoasta. Yllätys, yllätys – sisko on meistä enemmän esillä ja minä olen mieluummin taka-alalla, toteaa Jarkko, joka kutsuu itseään Talkkariksi.

Työn tekemisessä meillä on paljon yhteistä. Mitään ei jätetä puolitiehen. Asiakas on kuningas – aina. Se on kaiken lähtökohta. Me tullaan paikalle, kun meitä tarvitaan. Yhdessä ruoditaan, mitä nyt tehdään. Päivät on melkoista säätöä, mutta se on juuri niin kuin kuuluukin. ”Puhutaan vähemmän ja tehdään enemmän”, voisi olla meidän motto. Ollaan asiakkaan kanssa käsikädessä – asiakas tietää, mitä ostaa ja me tiedämme, mitä me teemme. Etsimme aina parasta ratkaisua asiakkaalle. ”Neuvot ei maksa mitään”, toteaa Talkkari. Joskus niilläkin asiakas säästää aikaa ja rahaa. Hyvä muistaa, että ennakkohuolto säästää aina enemmän kuin vahingon korjaaminen talossa. Röörien putsaus vaikuttaa ilmanvaihtoon ja hengitysilmaan. Ei tuollaistakaan tule ajatelleeksi, kun kaikkeen tottuu.

”Mummoja pitää suojella”, sanoo Talkkari, jonka sydän palaa rakkaudesta lajiin. Kotoa on opetettu työn tekeminen. Outoa on ollut aiemmin ”vieraalla” töissä ja pitää kahvitaukoja. Se kertoo asenteesta ja palosta työhön. Tehdään, kun on töitä – asenne on vienyt elämässä eteenpäin. Siihen on luottaminen nytkin. Rakkaudesta lajiin ja kokemuksesta kertoo sekin, kun Jarkko sanoo, että putsatessaan röörejä – putkia pitää kuunnella. Täytyy tietää, mitä tekee, vaikka palvelukorista löytyy lähes kaikkea, mitä voi vedellä pestä ja putsata ulkokatosta kellariin. Teemme yhdestä käyntikerrasta pitkiin kumppanuuksiin – tässä se näkyy – asiakas valitsee oman ”ostoskorinsa”. Haluamme, että asiakas säästää pitkässä juoksussa energiaa, asuu terveellisesti ja viihtyy kotona.

Näin se menee: ”Miksei nyt? Koska sitten?” Nyt on Talkkari palveluiden uusi aika! Olemme teitä varten Terveisin Sisko ja sen veli

Muutama fakta:

– Kotitalousvähennys on 2.400€ / hlö / vuosi. Omavastuu 200€. – Lisää tietoa pientalon huollosta löytyy osoitteesta https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Rakentaminen/Korjaustieto/Pientalot/Suunnitelmallinen_talonpito/Pientalon_huoltokirja

Tämän blogin kirjoitti Tiina Latikka.